Check uw waterafrekening op de Belasting op Leidingwater (BoL)

20 januari 2021

Geen belasting op het verbruik boven de 300 m3 per jaar!!

Belasting op water

De leveranciers van leidingwater (drinkwater) betalen leidingwaterbelasting aan de Belastingdienst. Zij berekenen de belasting door aan hun klanten, de eindverbruikers. De belasting staat apart op de eindafrekening of nota vermeld. De overheid wil met deze belasting stimuleren dat bedrijven en huishoudens zuiniger omgaan met leidingwater.

Tarief belasting op leidingwater

De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal kubieke meters water dat een verbruiker afneemt. Voor het actuele tarief van de BoL klik HIER.

Belasting over maximaal 300 m3 per WOZ-object

Per 1 januari 2015 betaalt u alleen leidingwaterbelasting over de eerste 300 m3. Als u meer dan 300 m3 drinkwater per jaar verbruikt, kunt u vrijgesteld worden van belasting boven het waterverbruik van 300 m3 (op basis van 365 dagen) per WOZ-eenheid.

Aantal aangesloten WOZ-objecten doorgeven

Gebruikt u meer dan 300 m3 drinkwater per jaar? En hebt u meerdere WOZ-objecten? Dan hoeft u per WOZ-object geen BoL te betalen over het verbruik boven de 300 m3. U moet dan wel het aantal aangesloten WOZ-objecten doorgeven aan het waterleidingbedrijf. Voor meer info hierover klik HIER of neem hiervoor contact op met uw waterleidingbedrijf.

Geen watermeter?

Heeft u geen (eigen) watermeter? Dan hangt de hoogte van BoL af van het aantal eenheden van uw woning. Lees hier meer over eenheden.

Te veel betaald?

Heeft u te veel waterbelasting betaald? U kunt het teveel aan betaalde belasting over de vijf afgelopen jaren terugvorderen

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws