Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst

12 januari 2021

Alle beetjes helpen.

Heeft u het Belastingdienst eH3-inlogmiddel aangeschaft om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z), het nieuwe portaal voor ondernemers? Of heeft u een bestaand eHerkenningsmiddel omgezet naar het Belastingdienst eH3-inlogmiddel? Dan kunt u via de ‘Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst’ een compensatie aanvragen van € 24,20 inclusief btw per jaar. De regeling compenseert één Belastingdienst eH3-inlogmiddel per organisatie per jaar. Het bedrag van de vergoeding is gebaseerd op de laagste prijs in de markt.

Belastingdienst eH3-inlogmiddel

U kunt alleen gebruik maken van deze compensatieregeling als u het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel heeft aangeschaft. Logt u in met een gewoon eH3 middel, dan krijgt u een foutmelding.

Lees hier meer over het specifieke Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

Voor wie?

Alle organisaties die het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling.

Uitzonderingen

  • Heeft u een eenmanszaak of bent u zzp’er? Dan kunt u geen gebruikmaken van de compensatieregeling. U kunt gratis belastingaangifte doen met DigiD.
  • Machtigt u een tussenpersoon (intermediair) om namens u de belastingaangifte te verzorgen? Dan zal de intermediair eHerkenning moeten aanschaffen. Deze kosten vallen niet onder de compensatieregeling.

Aanvragen

U kunt tweemaal de compensatie aanvragen:

  • van 30 november 2020 tot en met 31 augustus 2021 (1e jaar);
  • van 1 september 2021 tot en met 31 juli 2022 (2e jaar).

Een aanvraag indienen is eenvoudig. U heeft hiervoor het Belastingdienst eH3-inlogmiddel nodig. Een aanvraag indienen gaat via de volgende stappen:

  • Ga op mijn.rvo.nl naar het aanvraagformulier voor de compensatieregeling
  • Log in met uw Belastingdienst eH3-inlogmiddel.
  • Vul uw naam, adresgegevens, e-mailadres en rekeninggegevens in.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier via de button ‘verzenden’.
  • U ontvangt een bevestigingsmail dat uw aanvraag is ontvangen. Ontvangt u geen bevestigingsmail? Controleer dan of u alles heeft ingevuld en of u de aanvraag daadwerkelijk heeft verstuurd via de button ‘verzenden’’.

Uw aanvraag direct regelen? Klik dan HIER.

Na uw aanvraag

Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag neemt RVO een beslissing. Als RVO binnen deze termijn geen besluit kan nemen, ontvangt u bericht over een verlenging van deze termijn. RVO betaalt de vergoeding van € 24,20 inclusief btw rechtstreeks uit op het opgegeven rekeningnummer.

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws