Geen nieuws, goed nieuws!

26 november 2018

Eindejaarsoverzichten.

Fiscale eindejaarstips zijn hot. Maar wat heb je er aan? Een hoop informatie voor de klant en een hoop gestress voor de adviseur aan het einde van het jaar. Terwijl 90% van de tips jaarlijks terugkeert en dus ook aan het begin van het jaar al nuttig zijn.

Wij sturen onze relaties niet jaarlijks een waslijst met allerlei zogenaamde eindejaarstips. Omdat wij zaken die voor een klant van belang zijn zelf al in eerdere jaren of gedurende het jaar aangekaart en verwerkt hebben. Vooral echter omdat we uit ervaring weten dat dit soort lijsten onze klanten juist verontrust. Zij gaan immers terecht van de veronderstelling uit dat wij hen gedurende het jaar tippen wanneer er zaken spelen die voor hem of haar van belang kunnen zijn. Zo’n lijst wekt echter de indruk dat de klant zelf moet bewaken en controleren of er geen mogelijkheden onbenut zijn gebleven. En dat geeft ontrust.

En tot slot, de meeste ondernemers hebben geen enkele behoefte om zich in deze materie te verdiepen. Zij vullen hun tijd liever met zaken die zij leuker of zinvoller vinden. En, zo lang ze niets van ons horen denken zij….: “Geen nieuws, goed nieuws!”. Geef ze eens ongelijk.

Voor de liefhebbers nog een waslijst

Wilt u toch graag weten welke fiscale, financiële en juridische zaken bij een particulier, ondernemer en onderneming kunnen spelen aan het einde van het jaar, open dan bijgevoegd document met daarin eindejaarstips en aandachtspunten. Samengesteld door onze beroepsorganisatie, het Register van Belastingadviseurs.

Eindejaarstips 2018

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws