Lijst bedrijven voor eenmalige uitkering € 4.000 wordt uitgebreid en voorwaarden mogelijk versoepeld

31 maart 2020

Veel zelfstandige ondernemers denken niet in aanmerking te komen voor de eenmalige steun van € 4000,-, die door het kabinet is ingesteld ter compensatie van lopende bedrijfskosten. De lijst is bij lange na niet compleet, aldus stichting ZZP Nederland. Het gevolg is dat veel ondernemers al op voorhand ‘buiten de boot dreigen te vallen’, zegt de stichting. Die kreeg dit weekend honderden mailtjes van bezorgde ondernemers.

De eis van een bedrijfsvestiging buiten het woonadres roept veel vragen op van ondernemers die boven de zaak wonen, zoals kappers of winkeliers. Ook ondernemers met een mobiele werkinrichting, zoals taxibedrijven en marktkooplui vragen zich nu af of ze wel in aanmerking komen.

Stichting ZZP Nederland heeft per brief de bewindslieden Wiebes en Keijzer dringend verzocht de verontruste geluiden uit het werkveld serieus te nemen en de regeling waar nodig aan te passen.

De steunvoorziening TOGS heeft als doel ondernemers, die als gevolg van de coronamaatregelen een groot deel van hun omzet moeten missen, maar wel doorlopende bedrijfskosten moet blijven betalen, eenmalig een bedrag van € 4000,- netto te verstrekken, zodat de onderneming voor even uit de brand is. Meer informatie: ZZP Nederland, 30 maart 2020

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws