Subsidie leren en ontwikkelen op de werkvloer

27 januari 2020

SLIM

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf kunnen in maart 2020 een subsidieaanvraag indienen voor leren en ontwikkelen op de werkvloer.

Budget overheid

In totaal is er €15 miljoen beschikbaar voor mkb-ondernemers om bijvoorbeeld een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun werknemers up to date te houden.

Leven-Lang-Ontwikkelen

Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken.

Maximaal € 25.000

Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot €25.000. Het geld is in te zetten om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk de begeleidingskosten van een werkgever in dit derde leerwegtraject.

September 2e ronde

Werkgevers die nog niet weten of en waarvoor zij het geld willen inzetten, kunnen ook wachten tot na de zomer. In september wordt een tweede tijdvak geopend. Elk jaar kunnen bedrijven in maart en in september een aanvraag doen.

Grotere organisaties

Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie, net als samenwerkingsverbanden van mkb’ers, brancheorganisaties, O&O-fondsen, onderwijsinstellingen of werknemers- en werkgeversverenigingen. Zij kunnen hun aanvraag – bijvoorbeeld om gezamenlijk een bedrijfsschool op te richten – jaarlijks vanaf 1 april tot en met 30 juni indienen.

Meer informatie is terug te vinden op Slimwerkgeven.nl

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws