TOGS-regeling uitgebreid, lijst met SBI-codes nogmaals aangepast

16 juni 2020

Er komt nog één keer – met terugwerkende kracht – een uitbreiding van de lijst SBI-codes in de TOGS-regeling, schrijft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Voortschrijdend inzicht

Keijzer zegt ‘op basis van voortschrijdend inzicht’ een aantal rechtzettingen te doen. Hierdoor kunnen onder andere audiciens, warme bakkers, supermarkten op campings, stations of bij universiteiten, tandtechnici, standbouwers, veerdiensten en wijkcentra alsnog een aanvraag indienen voor een onbelaste vergoeding van € 4.000. Op de website van RVO.nl komt de volledige lijst online. Er is wel enige haast geboden, de regeling sluit op 26 juni.

8.000 ondernemers hebben bezwaar aangetekend

Tot en met 9 juni zijn er circa 200.000 aanvragen ingediend en is voor circa 790 miljoen euro uitgekeerd. Al twee keer eerder is de lijst met sectoren uitgebreid en ook is het mogelijk gemaakt om met een nevenactiviteit een aanvraag in te dienen. Zo’n 8.000 ondernemers hebben bezwaar aangetekend omdat zij onder een verkeerde SBI-code geregistreerd staan.

Kamerbrief met stand van zaken Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws