TOGS wordt TVL Definitieve regeling

29 mei 2020

Het kabinet presenteerde vorige week woensdag een tweede steunpakket voor bedrijven die worden geraakt door de economische gevolgen van het coronavirus. Een van de onderdelen van het steunpakket is de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Deze regeling is een opvolger van de ‘algemene’ gift van € 4.000 voor bepaalde getroffen branches (TOGS). Na het debat in de tweede kamer zijn de voorwaarden van de regeling nu bekend. Wij zetten de voorwaarde van de TVL en de verschillen met de TOGS voor u op een rij.

Voorwaarden Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) (was: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS):  

  • Voor bedrijven tot 250 werknemer die voorkomen op de lijst met SBI-codes. Klik HIER voor de lijst. Nieuw is dat deze bedrijven een omzetverlies van 30% of meer moeten hebben om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming in de vaste lasten. De eis van omzetverlies gold niet onder de TOGS.
  • Looptijd van 1 juni tot en met 30 september 2020.
  • Maximale belastingvrije vergoeding € 50.000 voor 4 maanden (was: € 4.000 eenmalig belastingvrij).
  • Vergoeding is bedoeld als tegemoetkoming in de vaste lasten met uitzondering van loonkosten. Te denken valt aan vaste lasten als huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Een ontvangen TVL wordt bij de NOW-regeling gerekend als omzet, waardoor de NOW-subsidie lager uitvalt. (was: algemene tegemoetkoming).
  • Het loket bij de RVO zal medio juni open zijn voor de aanvraag (was: aanvraagtermijn voor TOGS loopt tot en met 26 juni 2020).

Blijf op de hoogte van de TLV door HIER aan te melden.

Deel dit artikel


Wil jij op de hoogte worden gehouden met interessante updates waar je echt iets aan hebt?
Schrijf je dan hier in.
Alle Nieuws